nasihat buat kamu yang dilanda dilema cinta.

assalamualaikum...
entry mira kali my tajuk dyer asam garam tentang PASANGAN YANG BAIK ...

bile kiter ada someone yang berkenan di hati mesti akan timbul ase nak memiliki lak kan? kan? 

tapi kita kene ingat..bukan senag taw nak jadi seorang yang disayangi dan menyayangi....

mcm2 dugaan yang kita kene tempuh taw...

ape yang lensa mata mira dah tngok dan menilai... mira nk kongsi dengan kawan2 jgak...nk dengar x??
kadang2 kan...mira tengok ...ada certain orang 2 mencintai orang yang x pernah tawu tentng perasaan dyer 
pun kan,,dalam situasi ini...si pengharap 2 hanya bergantung pada doa dan takdir jerr.
nasihat mira: untuk memiliki cinta...kita perlu luahkan perasaan kita . tawu kenape??
takut nanty orang yang kita sayang 2 melepas pulak kat tangan orang lain... pas 2 nanti kita sendiri jugak 
yang menyesal kan?? renung2kan taw nasihat mira nie...
dalam situasi lain pulakkk..kadang2 mira tengok ada someone nie yng terlalu obses dengan si pujaan hati 
sampai sangup wat mcm2...sebenarnyer  kita x patut taw terlalu obeses mencintai seseorang. hal ini, boleh 
memudaratkan diri sendiri sebenarnyer,,,
nasihat mira : kita boleh mencintai seseorang, tapi bukan terlalu obses uke?? takut kita akan menyesal di kemudian hari..dan selagi belum bergelar suami isteri kita haruslah mencintai seseorang dengan  sederhana.kerana kita x tawu lagi kan..si dia akan jadi pasangan sah kita or x??

dalam situasi yng lain pulak.kadang2 kita mencintai orang yang yng kita rase mustahil bagi kita tok dapatkan dyer...tapi sebenarnyer.... setiap yang mustahil pasti ada cara tok atasi kan?.. 
nasiaht mira:doa banyak2 taw...tapi bukan doa sajer taw..kene + dengan usaha sekali.. 

cinta nie adalah perasaan yang sukar untuk kita tafsirkan sebenarnyerrr,,

dalam mencari cinta sejati sebenarnyer kita hanya diberikan sekali jer peluang dalam hidup kita

kalau kita terlepas maka terlepas lah...tapi dalam hidup kita yang maih bujang nie kene banyak berdoa taw agar  kita dikurniakan pasangan yang akan menjadi pelengkap hidup kita....

saranan doa yng ustazah mira sarankan mira x pernah lupe tok mira amalkan selepas solat...

mira nak kongsikan doa 2 dengan korang sume taw..nie doanyer..

RABANA HABLANA MIN AZWAJINA WA ZURRIYATINA QURRATA AQ'YUN
WAJA'AL NA LIL MUTTAQINA IMAMA..;

KORANG AMALKAN TAW SELEPAS SOLAT, INSYAALLAH,SEMOGA KITA AKAN DIKURNIAKAN PASANGAN DAN ZURIAT YANG BAIK2.AMIN..............



ape yang baik kawan2 ambil uke..ape yang x baik 2 boleh komen taw...komen jer kat bawah uke
cari pasangan yang baik2 k..agar kita dikurniakan hidup yang bahagia di dunia dan akhirat..amin..

kita kene yakin taw ALLAH DAH janjikan sesuatu untuk kita...iaitu perempuan yang baik untuk leleki yang baik,perempuan yang tidak baik untuk lelaki yang tidak baik..

kita juak kene ingat taw..SELAGI KITA DAN PASANGAN BELUM ADA IKATAN YANG SAH..KITA MASIH MEMPUNYAI JARAK ATAW BATASAN UKE..??? IINGAT 2 PESAN MIRA......:)

 INGAT TAW KAWAN2....
zwani.com myspace graphic comments













4 comments:

zila manaf said...

baiklahhh hehe. kdg2 org malas nak komen sbb ade word verify tu awak :)

khairunnisa said...

salam, insyaAllah doa tu bleh temukan kita dgn pasangan kita =), btw done followed your blog, do visit mine k skasstory.blogspot.com..salam ukhuwah

Marionette Myrrh said...

zila..tq gtaw k..lupe lak nk ubah...nsib wak kasi tawu..:)

Marionette Myrrh said...
This comment has been removed by the author.