What makes you beautiful??



Assalamualaikum wrhmth..
Alhamdulillah,kesyukuran dipanjatkan kehadrat ilahi..
tatkala hati masih disisiNYA..
amin..NsyaAllah..

What makes you beautiful..??
Amboi,tajuk macam lagu one direction..
Erkss..!! *ok,fine..I admit I love this song.. :P
p/s : yang baik ikut, yang kurang baik jangan ikut.. sekian~

Ok,nsyaAllah sekadar nak berkongsi rasa dan pendapat..
Act,terpikat dgn antara some lirik..

" Don't need make up
To cover up
Being the way that you are is en-o-ough "
Errmm..lirik ni copy n paste

Hahaha..rasa sangat betul dan sangat betul..
Menjadi diri sendiri dgan seadanya sebenarnya lebih baik.. :)

FENOMENA SEKARANG :)
Ok,saya pernah tengok satu rancangan tv yg mem'promote' cara untuk membuang lemak di dagu sebab ada double chin di muka lah konon2nyer..scary kot tengok,cara dy mcm buang lemak ayam..ish2!! *tp serius bg sya wanita tersebut nampak ok jeh dengn mukanya yg asal..comel jeh..xde yg kurang, ada mata untk melihat.telinga untk mendengar,dan mulut untk bercakap..

PENCERAHAN :)
Bukan nak mengutuk apatahlagi mengaib..tapi kurang faham dan kurang mengertikenapa ada diantara kita yang sanggup melakukan mcm2 treatment untk cantik..*hal ini tidak termasuk yg untk perubatan..sekian~ :) rasanye mcm dahcomel jeh..tapi ada jeh yang x kena pada pandangan mata mereka..

Mungkin situasi ini disebabkan kita2 ini yang kurang rasa syukur..
Dan selalu di'mindset'kan bahawa yang kurus itu lawa,yang hidung mancung itu cun,
yang putih itu comel..apakah?? =.="


Kecantikan kalau disimpan lagi cantik :)
CANTIK ITU SUBJEKTIF.. !!
So,xde rating or pengukur untk bagtw ia cantik atau tidak..
 Allah dah cipta kita manusia sebaik2 kejadian..
Lupe eh??

Firman Allah S.W.T yang bermaksud :
"Sesungguhnya kami telah menjadikan manusia sebaik-baik kejadian.."
(Surah At-Tin : 4)


Owh,maksudnya cik Lyana, kita ni dah memang cantik la eh??
Ya,betul da sangat tepat.. :)

Bak kata one direction :P
"You don't know oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful "

Uhukss~ so,what makes you beautiful??
Bila kita x tahu yang kita cantik itulah kecantikan kita..ehee~
p/s : x boleh percaya 100% hew3~

No comments: